top of page

Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja – Dr. Licia Calvi
»Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja« je serija strokovnih predavanj s katerimi želimo v okviru Hiše Podlog / Kulturne rezidence Podlog pod Bohorjem aktivno prispevati k prenosu znanja in kompetenc mednarodnih praks tudi v slovensko in predvsem širšo okolje Kozjanskega.


Osrednja tema tretjega predavanja, ki bo v torek, 30. novembra 2021 ob 17.30 uri bo »digitalizacija kulturne dediščine in priložnosti razvoja kreativnih vsebin v turizmu«, z gostjo dr. Licio Calvi.
Več o strokovnem predavatelju dr. Licia Calvi


Dr. Licia Calvi je profesorica in raziskovalka na Univerzi v Bredi, kjer s svojim znanstveno-raziskovalnim delom odstira razvoj muzejskih izkušenj ter uporabo digitalizacije pri aktualizacijo kulturne dediščine. V svojem delu pogosto eksperimentira z različnimi inovacijami, od virtualne realnosti, razširjene resničnosti in mešanih medijev. Veliko mednarodne pozornosti je požela s projektov »Becoming Vincent«, ki je bil nadgradnja projekta Van Gogh Oculus Rift v sklopu praznovanja Van Goghove obletnice v letu 2015. Licia Calvi je kot ekspertna raziskovalka tudi del projekta ‘SmartCulTour’, sofinanciranega s strani evropskega sklada Horizont 2020. Licia je prav tako so-avtorica in ko-kuratorka knjige v Springer seriji »Cultural Computing« (2018).


V sklopu štirih strokovnih predavanj pod tematskih imenom »Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja« bomo tedensko prestavili vodilne evropske raziskovalce in eksperte, ki s svojim delovanjem širijo obstoječe okvirje znanj in praks v okvirju kulturne dediščine, turizma, inovacij in trajnostnega razvoja. V Hiši Podlog želimo z aktivnostmi našega posvetovalnega odbora pridonesti k prenosu novih znanj in kompetenc tudi v lokalni skupnosti in širši Kozjanski regiji, ki bodo pripomogla k nadaljnem ustvarjanju destinacije in trajnostnemu razvoju. Moderator dogodkov bo iniciator projekta in direktor Hiše Podlog / Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, Matic Gajšek.


Organizator dogodka je Hiša Podlog / Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, serija predavanj pa je mogoča s finančno pomočjo občine Šentjur.

Comments


bottom of page