top of page

Tue, 30 Nov

|

https://us02web.zoom.us/j/85319080557?pwd=M

Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja – Dr. Licia Calvi

Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja« je serija strokovnih predavanj s katerimi želimo v okviru Hiše Podlog / Kulturne rezidence Podlog pod Bohorjem aktivno prispevati k prenosu znanja in kompetenc mednarodnih praks tudi v slovensko in predvsem širšo okolje Kozjanskega.

Registration is closed
See other events
Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja – Dr. Licia Calvi
Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja – Dr. Licia Calvi

Time & Location

30 Nov 2021, 17:30 – 18:30

https://us02web.zoom.us/j/85319080557?pwd=M

About the event

»Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja« je serija strokovnih predavanj s katerimi želimo v okviru Hiše Podlog / Kulturne rezidence Podlog pod Bohorjem aktivno prispevati k prenosu znanja in kompetenc mednarodnih praks tudi v slovensko in predvsem širšo okolje Kozjanskega.

Osrednja tema tretjega predavanja, ki bo v torek, 30. novembra 2021 ob 17.30 uri bo »digitalizacija kulturne dediščine in priložnosti razvoja kreativnih vsebin v turizmu«, z gostjo dr. Licio Calvi.

Dr. Licia Calvi je profesorica in raziskovalka na Univerzi v Bredi, kjer s svojim znanstveno-raziskovalnim delom odstira razvoj muzejskih izkušenj ter uporabo digitalizacije pri aktualizacijo kulturne dediščine. V svojem delu pogosto eksperimentira z različnimi inovacijami, od virtualne realnosti, razširjene resničnosti in mešanih medijev. Veliko mednarodne pozornosti je požela s projektov »Becoming Vincent«, ki je bil nadgradnja projekta Van Gogh Oculus Rift v sklopu praznovanja Van Goghove obletnice v letu 2015. Licia Calvi je kot ekspertna raziskovalka tudi del projekta ‘SmartCulTour’, sofinanciranega s strani evropskega sklada Horizont 2020. Licia je prav tako so-avtorica in ko-kuratorka knjige v Springer seriji »Cultural Computing« (2018).

V sklopu štirih strokovnih predavanj pod tematskih imenom »Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja« bomo tedensko prestavili vodilne evropske raziskovalce in eksperte, ki s svojim delovanjem širijo obstoječe okvirje znanj in praks v okvirju kulturne dediščine, turizma, inovacij in trajnostnega razvoja. V Hiši Podlog želimo z aktivnostmi našega posvetovalnega odbora pridonesti k prenosu novih znanj in kompetenc tudi v lokalni skupnosti in širši Kozjanski regiji, ki bodo pripomogla k nadaljnem ustvarjanju destinacije in trajnostnemu razvoju. Moderator dogodkov bo iniciator projekta in direktor Hiše Podlog / Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, Matic Gajšek.

Praktične informacije:

Predavanja bodo potekala na spletni platformi Zoom v angleščini z uvodno in zaključno moderacijo v slovenščini. Po predavanju bodo eksperti prav tako dosegljivi za dodatna vprašanja občinstva. Participacija na dogodkih je brezplačna.

Organizator dogodka je Hiša Podlog / Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, serija predavanj pa je mogoča s finančno pomočjo občine Šentjur.

Prihodnja predavanja:

Dr. Olga Kolokytha – Lokalna kulturna politika: Kulturna dediščina kot primer dobre prakse trajnostnega razvoja destinacij (torek, 7. 12. 2021 ob 17.30 uri)

Share this event

bottom of page