top of page

Tue, 07 Dec

|

https://us02web.zoom.us/j/87171226660?pwd=U

Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja – Dr. Olga Kolokytha

Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja« je serija strokovnih predavanj s katerimi želimo v okviru Hiše Podlog / Kulturne rezidence Podlog pod Bohorjem aktivno prispevati k prenosu znanja in kompetenc mednarodnih praks tudi v slovensko in predvsem širšo okolje Kozjanskega.

Registration is closed
See other events
Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja – Dr. Olga Kolokytha
Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja – Dr. Olga Kolokytha

Time & Location

07 Dec 2021, 18:30 – 22:30

https://us02web.zoom.us/j/87171226660?pwd=U

About the event

»Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja« je serija strokovnih predavanj s katerimi želimo v okviru Hiše Podlog / Kulturne rezidence Podlog pod Bohorjem aktivno prispevati k prenosu znanja in kompetenc mednarodnih praks tudi v slovensko in predvsem širšo okolje Kozjanskega.

Osrednja tema četrtega predavanja, ki bo v torek, 7. decembra 2021 ob 17.30 uri bo »Lokalna kulturna politika: Kulturna dediščina kot primer dobre prakse trajnostnega razvoja destinacij«, z gostjo dr. Olgo Kolokytho.

Dr. Olga Kolokytha je svoj doktorski študij zaključila na temo študije kulturnih institucij na Univerzi za glasbo in performativne umetnosti na Dunaju. Leta 2006 je prejela 7. mesto prestižnega akademskega odlikovanja »Cultural Policy Research Award«, ki ga podeljuje Evropska kulturna fundacija in Švedska nacionalna banka. Dr. Kolokytha je bila leta 2018 izbrana za eno izmed ekspertov, ki so na pobudo Evropske komisije pripravljali Evropsko kulturno agendo. Trenutno deluje kot profesorica in post-doktorska raziskovalka na Univerzi na Dunaju, s fokusom na raziskovanje kulturne politike na regionalni, nacionalni in supranacionalni ravni. Med aktivnimi projekti je osredotočeno na projekt »CIERONE« (Horizont2020), v sklopu katerega kot vodilna raziskovalka raziskuje kulturne in kreativne industrije v Evropi.

Poleg izjemne akademske kariere pa je Dr. Kolokytha delovala tudi v prestižnih kulturnih organizacija, vključno z Evropskim opernim centrom (Velika Britanija), Helenskim festivalom (Grčija) in Kraljevo operno hišo v Londonu (Velika Britanija).

V sklopu štirih strokovnih predavanj pod tematskih imenom »Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja« bomo tedensko prestavili vodilne evropske raziskovalce in eksperte, ki s svojim delovanjem širijo obstoječe okvirje znanj in praks v okvirju kulturne dediščine, turizma, inovacij in trajnostnega razvoja. V Hiši Podlog želimo z aktivnostmi našega posvetovalnega odbora pridonesti k prenosu novih znanj in kompetenc tudi v lokalni skupnosti in širši Kozjanski regiji, ki bodo pripomogla k nadaljnem ustvarjanju destinacije in trajnostnemu razvoju. Moderator dogodkov bo iniciator projekta in direktor Hiše Podlog / Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, Matic Gajšek.

Praktične informacije:

Predavanja bodo potekala na spletni platformi Zoom v angleščini z uvodno in zaključno moderacijo v slovenščini. Po predavanju bodo eksperti prav tako dosegljivi za dodatna vprašanja občinstva. Participacija na dogodkih je brezplačna.

Organizator dogodka je Hiša Podlog / Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, serija predavanj pa je mogoča s finančno pomočjo občine Šentjur.

Share this event

bottom of page