top of page

Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja – Dr. Greg Richards

Updated: Feb 2




»Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja« je serija strokovnih predavanj s katerimi želimo v okviru Hiše Podlog / Kulturne rezidence Podlog pod Bohorjem aktivno prispevati k prenosu znanja in kompetenc mednarodnih praks tudi v slovensko in predvsem širšo okolje Kozjanskega.


Osrednja tema prvega predavanja, ki je potekalo v torek, 16. novembra 2021 ob 17.30 uri je bila »tranzicija v turizem kreativnosti in razvijanje trajnostnih destinacij«, z osrednjim gostom dr. Gregom Richardsom.





Več o strokovnem predavatelju dr. Greg Richards


Dr. Greg Richards je professor s specializacijo teme Ustvarjanja destinacij in dogodkov na Univerzi v Bredi ter profesor Leisure studies na Univerzi v Tilburgu, Nizozemska. Poleg aktivnega akademskega dela je dr. Richards aktivno vpleten v številne raziskovalno-svetovalne projekte za nacionalne vlade, turistične organizacije, mesta, evropske iniciative (Evropska prestopnica kulture) in regije, ki svojo pozornost usmerjajo v ustvarjanje (kreativnih) destinacij. Med najbolj odmevnimi publikacijami dr. Richardsa so ‘Tourism, Creativity and Development’ (2010), ‘Reinventing the Local in Tourism’ (2016), ‘SAGE Handbook of New Urban Studies’ (2017), ‘Small Cities with Big Dreams’ (2019) in ‘Rethinking Cultural Tourism’ (2021).


V sklopu štirih strokovnih predavanj pod tematskih imenom »Od kulturne dediščine do trajnostnega razvoja« smo prestavili vodilne evropske raziskovalce in eksperte, ki s svojim delovanjem širijo obstoječe okvirje znanj in praks v okvirju kulturne dediščine, turizma, inovacij in trajnostnega razvoja. V Hiši Podlog želimo z aktivnostmi našega posvetovalnega odbora pridonesti k prenosu novih znanj in kompetenc tudi v lokalni skupnosti in širši Kozjanski regiji, ki bodo pripomogla k nadaljnem ustvarjanju destinacije in trajnostnemu razvoju. Moderator dogodkov bo iniciator projekta in direktor Hiše Podlog / Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, Matic Gajšek.


Organizator dogodka je Hiša Podlog / Kulturna rezidenca Podlog pod Bohorjem, serija predavanj pa je mogoča s finančno pomočjo občine Šentjur.

bottom of page